Η συνομωσία των τοκογλύφων – The Analyst
ΜΑΚΡΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

Η συνομωσία των τοκογλύφων

ΕΙΚΟΝΑ---Laden. Η συνομωσία των τοκογλύφων

Η παγκόσμια ελίτ έχει τοποθετήσει στο στόχαστρο της τις καταθέσεις της μεσαίας τάξης – μέσω της διαρκούς συρρίκνωσης των μετρητών, αφού προηγηθεί η κατάργηση του χαρτονομίσματος των 500 € (Bin Laden) και του 100δόλαρου 

(To άρθρο αποτελείται από 2 Σελίδες)

.

“Ως συνομωσία θεωρείται μία μυστική συμμαχία πολλών ατόμων, με στόχο την εφαρμογή ενός υποχθόνιου σχεδίου – το οποίο μπορεί να έχει έναν εξτρεμιστικά εγωιστικό, επιλήψιμο, καταδικαστέο και κατακριτέο σκοπό, συμπεριλαμβάνοντας την πρόκληση ζημιών σε άλλους. Είναι όμως επίσης δυνατόν να εμπεριέχει την εξάλειψη πραγματικών ή υποτιθέμενων σφαλμάτων κακής διαχείρισης και διοίκησης – οπότε η συνομωσία δεν στηρίζεται απαραίτητα σε ηθικά κατώτερα, κακόβουλα κίνητρα”.

.

Ανάλυση

Ο πρώτος που τοποθετήθηκε εναντίον της χρήσης των μετρητών χρημάτων ήταν ο διευθυντής της Deutsche Bank (πηγή) – της περισσότερο μοχλευμένης τράπεζας του πλανήτη, η οποία αποτελεί μία ωρολογιακή βόμβα μεγατόνων στα θεμέλια της Γερμανίας, της Ευρώπης και ολόκληρου του χρηματοπιστωτικού συστήματος (ανάλυση). Εύλογα λοιπόν υποψιάζεται κανείς πως ο σκοπός του δεν ήταν ηθικός – όπως, για παράδειγμα, η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής ή του ξεπλύματος του μαύρου χρήματος.

Αμέσως μετά ακολούθησε η κυβέρνηση της Γερμανίας, ενώ λίγο αργότερα ο διοικητής της ΕΚΤ αναφέρθηκε στην κατάργηση του χαρτονομίσματος των 500 € (πηγή) – ένας άνθρωπος που υπηρετεί πιστά την καγκελάριο στα σχέδια της, όσον αφορά την απομύζηση, καθώς επίσης την κατάληψη και κατοχή της Ευρώπης, με οικονομικά όπλα.

Μερικές ημέρες μετά, ο πρώην υπουργός οικονομικών των Η.Π.Α., ο κ. Larry Summers, τάχθηκε υπέρ της «δολοφονίας» του 100δόλαρου (πηγή) – ενώ όλοι γνωρίζουν πως η υπερδύναμη προωθεί με όλες τις δυνάμεις της, την ίδρυση του οικονομικού ΝΑΤΟ.

Παράλληλα, όλες οι κεντρικές τράπεζες του πλανήτη προσπαθούν να βρουν τρόπους για τον περιορισμό των μετρητών χρημάτων – αφενός μεν για να μην μπορούν να αποφύγουν οι καταθέτες τη φορολόγηση των αποταμιεύσεων τους μέσω των αρνητικών επιτοκίων, αφετέρου για να μην ακολουθήσουν μαζικές τραπεζικές επιθέσεις (Bank runs), λόγω των φόβων που προκαλεί η υπερχρέωση, καθώς επίσης οι ενδεχόμενες χρεοκοπίες των μεγάλων τραπεζών (είδηση).

Με δεδομένο τώρα το ότι, από τις αρχές του 2016 οι διασώσεις τραπεζών θα διενεργούνται μέσω των ομολογιούχων, των μετόχων και των καταθετών τους, προτού κληθούν τα κράτη με τη βοήθεια των φορολογουμένων Πολιτών τους, δεν είναι καθόλου δύσκολο να συμπεράνει κανείς γιατί επιδιώκεται η κατάργηση των μετρητών – με μοναδική μέχρι σήμερα αντίθετη άποψη αυτήν της Ελβετίας, η οποία διαβεβαίωσε πως δεν πρόκειται να αποσύρει από την κυκλοφορία το χαρτονόμισμα των 1.000 φράγκων.

Ως εκ τούτου, το να αναφέρεται κανείς σε μία συνομωσία της πολιτικής ελίτ και των διεθνών τοκογλύφων, με στόχο την εφαρμογή ενός υποχθόνιου σχεδίου, δεν είναι καθόλου υπερβολικό – υπενθυμίζοντας πως ο L. Summers ήταν ο πρώτος από τους προβεβλημένους οικονομολόγους που λανσάρισε την ιδέα της κατάργησης των μετρητών. Όταν το έκανε, το 2013, συζητιόταν για πρώτη φορά η υιοθέτηση αρνητικών επιτοκίων εκ μέρους των κεντρικών τραπεζών – κάτι που θεωρήθηκε εκείνη την εποχή εντελώς ανόητο και ανέφικτο, αφού είναι παράλογο να πληρώνουν οι καταθέτες τόκο για τις αποταμιεύσεις τους, αντί να εισπράττουν.

Υπενθυμίζουμε επίσης πως λίγο πριν την κυκλοφορία του ευρώ, στα τέλη της δεκαετίας του 1990, η αμερικανική κυβέρνηση είχε προθυμοποιηθεί να καταργήσει το 100δόλαρο, εάν η ΕΚΤ συμφωνούσε να μην τυπώσει χαρτονομίσματα των 500 € – κάτι που τελικά δεν συνέβη, επειδή η Γερμανία τάθηκε εναντίον.

Ο αμερικανός οικονομολόγος πάντως ισχυρίζεται πως η πρόταση του έχει δήθεν σχέση με την καταπολέμηση της εγκληματικότητας – ενώ από ορισμένους χαρακτηρίζεται το 500ευρω ως ο «Bin Laden» των χαρτονομισμάτων, με την έννοια πως διευκολύνει τις παράνομες δραστηριότητες, αφού το 1 εκ. $ ζυγίζει μόνο περί το 1,1 κιλά σε 500ευρω, ενώ 25 κιλά σε 20ευρω. Δεν ζητείται βέβαια η απόσυρση αυτών που κυκλοφορούν, αλλά η μη εκτύπωση νέων – κάτι με το οποίο συμφωνούν η ΕΚΤ, η Κομισιόν και η Γερμανία.

.

Ο πόλεμος εναντίον των μετρητών

Περαιτέρω, είναι φανερό πως ο πόλεμος εναντίον των χαρτονομισμάτων έχει ξεκινήσει ήδη από την περιφέρεια της Ευρωζώνης, με απώτερο στόχο τον πυρήνα της – με την Ελλάδα να διαδραματίζει ξανά το ρόλο του πειραματόζωου, μετά το κλείσιμο των τραπεζών της και την επιβολή ελέγχων στην ελεύθερη διακίνηση των κεφαλαίων.

Πόσο μάλλον όταν περιορίσθηκαν στην πατρίδα μας καταναγκαστικά οι αναλήψεις μετρητών, ενώ θεσμοθετούνται συνεχώς νόμοι που απαγορεύουν ουσιαστικά τις συναλλαγές με μετρητά – εν προκειμένω με τη δικαιολογία της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, αφού οι Έλληνες έχουν στιγματισθεί διεθνώς ως μανιακοί φοροφυγάδες, από όλες ανεξαιρέτως τις κυβερνήσεις των μνημονίων.

Στόχος δεν είναι φυσικά μόνο η Ευρωζώνη, η Ευρώπη και οι Η.Π.Α., αλλά ολόκληρος ο πλανήτης – κρίνοντας από το γεγονός ότι, ήδη διενεργούνται στατιστικές σε πάρα πολλές χώρες, οι οποίες αφορούν την κυκλοφορία των μετρητών χρημάτων. Όπως φαίνεται από το γράφημα που ακολουθεί, μόνο στη Σουηδία μειώνεται η χρήση μετρητών, στην Ιαπωνία παραμένει σταθερή, ενώ σε όλες τις άλλες χώρες αυξάνεται – με πρώτη την Ινδία.

.

ΓΡΑΦΗΜΑ - μετρητά σε κυκλοφορία, κόσμος

.

Περαιτέρω, ο διοικητής της ΕΚΤ είναι αναμφίβολα ένας από τους σημαντικότερους παίκτες στο θέμα του περιορισμού ή/και της κατάργησης των μετρητών – αφού δεν αντιτίθεται καθόλου στις ενέργειες των κρατών που μειώνουν την κυκλοφορία τους, παρά το ότι κάτι τέτοιο αποτελεί κατάφωρη παράβαση του ευρωπαϊκού συμφώνου. Ακόμη χειρότερα, είναι αυτός που κινεί τα νήματα από το παρασκήνιο, ενώ η ΕΚΤ έχει εκβιάσει ασύστολα χώρες όπως η Ιρλανδία και η Ελλάδα (άρθρο).

Ποιά είναι όμως τα κοινά σημεία του πρώην στελέχους της Goldman Sachs με τον κ. L. Summers ή με τον πρώην επικεφαλής οικονομολόγο του ΔΝΤ κ. K. Rogoff, ο οποίος από πολλά χρόνια τώρα συνηγορεί υπέρ της κατάργησης των μετρητών; Απλούστατα και οι τρεις είναι μέλη της ελιτίστικης «ομάδας των τριάντα» (ανάλυση). Της λέσχης δηλαδή που συμμετέχουν οι σημαντικότεροι κεντρικοί τραπεζίτες οι οποίοι, πίσω από ερμητικά κλειστές πόρτες, συζητούν με εκπροσώπους των διεθνών χρηματοπιστωτικών οργανισμών για κάθε είδους πολιτικά θέματα – λαμβάνοντας οι ίδιοι τις αποφάσεις, αφού οι πολιτικοί είναι έμμισθοι υπηρέτες της πραγματικής εξουσίας: της οικονομικής ελίτ.

Είναι επίσης μέλη της λέσχης Bilderberg, η οποία υφαίνει μεν ανάλογες συνωμοσίες, αλλά πολύ μικρότερης σπουδαιότητας – παρά το ότι θεωρείται από την κοινή γνώμη σημαντικότερη. Εκτός αυτού, είναι συνδεδεμένοι με το Harvard, σπούδασαν και οι τρεις οικονομία στο ΜΙΤ, ενώ κατείχαν σημαντικά αξιώματα σε διεθνείς χρηματοπιστωτικές οργανώσεις της Ουάσιγκτον, στο ΔΝΤ και στην Παγκόσμια Τράπεζα. Επομένως, έχουν πολλά κοινά σημεία μεταξύ τους – αποτελώντας το κέντρο του δικτύου εναντίον των μετρητών χρημάτων, το οποίο κατευθύνεται από την ομάδα των τριάντα.

Σε κάθε περίπτωση, ο βασικός στόχος τους είναι να πείσουν την κοινή γνώμη, η οποία σέβεται νομοτελειακά τέτοιου μεγέθους προσωπικότητες, σχετικά με την ανάγκη της κατάργησης των μετρητών – παρά το ότι η πλειοψηφία των Πολιτών γνωρίζει πλέον πολύ καλά πως τα μετρητά είναι τα μοναδικά πραγματικά χρήματα, ενώ τα ηλεκτρονικά καθόλου.

Συνεχίστε στη 2η σελίδα (…)

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

Discover more from The Analyst

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading