ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ από τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ (έτος ιδρύσεως 1928) - Analyst.gr - Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ από τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ (έτος ιδρύσεως 1928)

Email this page.
Print Friendly

LOGO 90 ΧΡΟΝΩΝ ΣΥΛΛ ΚΩΝ1

1932: Εγκαίνια Ιατρείου, Συσσιτίου και Γυμναστηρίου του  Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών από τον Ελευθέριο Βενιζέλο και  τον Μητροπολίτη Αμασείας Γερμανό Καραβαγγέλη

1932: Εγκαίνια Ιατρείου, Συσσιτίου και Γυμναστηρίου του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών από τον Ελευθέριο Βενιζέλο και τον Μητροπολίτη Αμασείας Γερμανό Καραβαγγέλη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το 2018 ο Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών συμπληρώνει τα 90 χρόνια του και στο πλαίσιο αυτό οργανώνει σειρά ποικίλων εκδηλώσεων, μεταξύ των οποίων το πρόγραμμα «ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ», με κύριο στόχο την γνωριμία της νέας γενιάς, με τους πολύτιμους θησαυρούς πολιτισμού, γνώσεων, παραδόσεων και διαχρονικών αξιών που μετέφερε ο Ελληνισμός της Κωνσταντινούπολης στην σύγχρονη Ελλάδα.

Το πρόγραμμα «ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ» έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίου.

Τέλος, σημειώνεται, ότι το κτήριο του ιστορικού Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών (Δημοσθένους, 117 – Καλλιθέα), από το 1928 λειτούργησε ως:

  • Ορφανοτροφείο.
  • Ιατρείο (πριν ακόμα ιδρυθεί το ΙΚΑ στην Ελλάδα). Το ιατρείο του Συλλόγου αποδείχτηκε πολύτιμο κατά την διάρκεια του εμφύλιου πολέμου – μόνον το 1946 τα ιατρεία του Συλλόγου επισκέφτηκαν 4.866 ασθενείς.
  • Παράρτημα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, από το 1933 μέχρι τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
  • Χώρος εκπαίδευσης για μαθήματα αγιογραφίας, ζωγραφικής, παραδοσιακού κεντήματος, χειροτεχνίας κ.ά., τα οποία συνεχίζονται μέχρι σήμερα.

 

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ

Δημοσθένους 117, Καλλιθέα, 17672

Τηλέφωνα: 210-9517072, 210-9560611 Φάξ: 210-9598967 E-mail: cpolitan@otenet.gr

Web: www.cpolitan.gr  – www.facebook.com/SyllogosKwnstantinoupolitwn

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Λεωνίδας Κουμάκης

Λεωνίδας Κουμάκης

Ο Λεωνίδας Κουμάκης, γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και επί τρεις δεκαετίες, με την ιδιότητα του Διευθυντού Εξαγωγών Ελληνικής Οινοβιομηχανίας, ταξίδευσε στις 4 από τις 5 ηπείρους του πλανήτη μας, δημιουργώντας ένα εκτεταμένο δίκτυο διανομής σε 32 χώρες.

Είναι συγγραφέας των βιβλίων «Το Θαύμα-Μια πραγματική ιστορία» (πρώτη έκδοση 1992,  η τέταρτη έκδοση το 2008 – περισσότερα στο  e – shop της ιστοσελίδας) και «Ματιές στις ρίζες του Ελληνισμού» (1997). Τον Δεκέμβριο 1996 κυκλοφόρησε  τον σύντομο «Aποχαιρετισμό».Το τελευταίο του βιβλίο «Η Τουρκία στις φλόγες» κυκλοφόρησε το 2017 μέσα από την πλατφόρμα της Create Space και διατίθεται από το Amazon.com.

Ειδικότητα: Εξαγωγικές Αγορές / Τρόφιμα & Ποτά

Συμφωνείτε ή διαφωνείτε; Συντάξτε την άποψή σας

Απόψεις και σχόλια

/* ]]> */