Το ανέκδοτο της χρονιάς: Νομίζω ότι θα έχουμε αποτύχει, αν σε ένα χρόνο από τώρα δεν είναι εμφανή τα σημάδια της ανάκαμψης, δήλωσε ο υπουργός οικονομικών - Analyst.gr - Οικονομικές ειδήσεις, Γεωοικονομικές αναλύσεις, Πολιτική, Αγορές
Σχολιασμός Επικαιρότητας

Το ανέκδοτο της χρονιάς: Νομίζω ότι θα έχουμε αποτύχει, αν σε ένα χρόνο από τώρα δεν είναι εμφανή τα σημάδια της ανάκαμψης, δήλωσε ο υπουργός οικονομικών

Print Friendly

«Νομίζω ότι θα έχουμε αποτύχει, αν σε ένα χρόνο από τώρα δεν είναι εμφανή τα σημάδια της ανάκαμψης……Ελπίζω ότι τότε, οι πολίτες θα βιώνουν τις αναπτυξιακές πτυχές του προγράμματος. Πιστεύω ότι η ανάπτυξη θα επιστρέψει και πως η κατάσταση θα είναι πολύ διαφορετική«.

Τα παραπάνω αποτελούν μέρος από τη συνέντευξη του υπουργού οικονομικών στο Euronews, η οποία είχε πολλά άλλα «ευτράπελα» – ενώ αποτελεί το ανέκδοτο της χρονιάς όχι τόσο επειδή προβλέπει ανάπτυξη, μετά από τα νέα μέτρα που επιβλήθηκαν, την κάθετη μείωση των φορολογικών εσόδων, την εκτίναξη της παραοικονομίας κοκ. αλλά, κυρίως, επειδή θεωρεί ότι, δεν έχει ήδη αποτύχει παταγωδώς η κυβέρνηση.

Έχουμε βέβαια την άποψη πως δεν πιστεύει καν σε αυτά που λέει αλλά πως, έχοντας ακούσει ότι, η αισιοδοξία αποτελεί το 50% της επιτυχίας του οικονομικού προγράμματος ενός κράτους, προσπαθεί με κάθε τρόπο να μην εμφανίζεται δημόσια προβληματισμένος.

Εν τούτοις, όταν η αισιοδοξία δεν τεκμηριώνεται, δεν βοηθάει καθόλου. Αντίθετα, επιδεινώνει την οικονομική κατάσταση μίας χώρας, ιδιαίτερα της Ελλάδας, οι Πολίτες της οποίας έχουν κουραστεί να ακούν θετικά μελλοντικά σενάρια, βιώνοντας το ακριβώς αντίθετο στην καθημερινότητα τους.

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Analyst Team

Analyst Team

Συμφωνείτε ή διαφωνείτε; Συντάξτε την άποψή σας

Απόψεις και σχόλια

/* ]]> */