Ακτιβιστές των αφρικανικών φυλών Hereros και Nama από τη Ναμίμπια, ετοιμάζονται να καταθέσουν αγωγές εναντίον της Γερμανίας, με την κατηγορία της γενοκτονίας – The Analyst
Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ακτιβιστές των αφρικανικών φυλών Hereros και Nama από τη Ναμίμπια, ετοιμάζονται να καταθέσουν αγωγές εναντίον της Γερμανίας, με την κατηγορία της γενοκτονίας

Ακτιβιστές των αφρικανικών φυλών Hereros και Nama από τη Ναμίμπια, ετοιμάζονται να καταθέσουν αγωγές εναντίον της Γερμανίας, με την κατηγορία της γενοκτονίας. Το 1904 το αυτοκρατορικό κράτος της Γερμανίας διενέργησε μία πραγματική γενοκτονία της φυλής των Hereros και των Nama – ενώ μέχρι σήμερα η χώρα δεν έχει ζητήσει καν συγνώμη από τα θύματα της, παρά τις τότε θηριωδίες της. Αυτό σημαίνει πως το Ολοκαύτωμα δεν είναι το μοναδικό έγκλημα της Γερμανίας – με το οποίο επιβάρυνε έντεχνα κάποιους ναζί, σαν να πρόκειται για έναν διαφορετικό λαό.

Η ειδική Αρχή της Ναμίμπια, η οποία ασχολείται με το θέμα, έχει δηλώσει πως θα καταθέσει αγωγή εναντίον της Γερμανίας στο δικαστήριο της Χάγης – αφού η χώρα αρνείται να συζητήσει μαζί της, μία συμπεριφορά που γνωρίζουμε από τις πολεμικές επανορθώσεις, τις οποίες οφείλει στην Ελλάδα.

Εναντίον της Γερμανίας δεν θα στραφεί μόνο η Ναμίμπια αλλά, επίσης, η Μποτσουάνα – η οποία έχει πληγεί ανάλογα από τη γενοκτονία του 1904, οι κάτοικοι της εκδιώχτηκαν από τα σπίτια τους, ενώ η χώρα ληστεύθηκε κυριολεκτικά. Παράλληλα, ο γερμανικός στρατός χρησιμοποίησε τη μέθοδο της καμένης γης, ενώ δηλητηρίαζε ακόμη και τα πόσιμα νερά για να εξολοθρεύσει όλους όσους αντιστέκονταν στην εισβολή και στην κατοχή –  αδιαφορώντας για τους αμάχους.


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

Discover more from The Analyst

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading