Το καρτέλ της σιωπής – The Analyst
Χωρίς κατηγορία

Το καρτέλ της σιωπής

Εισάγουμε ισλαμικό εξτρεμισμό, αραβικό αντισημιτισμό, φυλετικές, θρησκευτικές και εθνικιστικές συγκρούσεις άλλων χωρών, ένα άλλο κοινωνικό σύστημα, καθώς επίσης ένα διαφορετικό Δίκαιο στην Ευρώπη. Φοβάμαι πως δεν θα τα καταφέρουμε

.

Αναφερόμενη στη νεκρική σιωπή που επικρατεί στη Σουηδία, όσον αφορά τα προβλήματα της με τους μετανάστες (άρθρο), αντιμετώπισα έντονη κριτική. Μετά τα γεγονότα της Κολωνίας όμως, όπου η αστυνομία προσπάθησε να τα αποκρύψει, ο πρωθυπουργός της Σουηδίας παραδέχτηκε πως είχε συμβεί κάτι ανάλογο στη χώρα του: στα μουσικά φεστιβάλ της Στοκχόλμης το 2014 και το 2015 (πηγή). Υπήρξαν δε 38 καταγγελίες για παρενοχλήσεις γυναικών από Αφγανούς κυρίως, οι δύο από τις οποίες ήταν για βιασμούς.

Σύμφωνα με το Σουηδό, η αστυνομία είναι υπεύθυνη για μία διπλή προδοσία: από τη μία πλευρά έπρεπε να τιμωρήσει τους ενόχους, ενώ από την άλλη δεν ήταν σωστό που το απέκρυψε, λόγω της καταγωγής των δραστών. Την παραμονή της πρωτοχρονιάς πάντως υπήρξαν και στη Σουηδία μαζικές παρενοχλήσεις, όπως σε πολλές πόλεις της Γερμανίας, στη Φινλανδία, στην Ελβετία και στην Αυστρία.

Στη Φινλανδία, η οποία επίσης αποσιωπούσε τα γεγονότα που συνέβαιναν, συμμετέχοντας στο καρτέλ της σιωπής, έχει ιδρυθεί μία οργάνωση του τύπου της Χρυσής Αυγής, με το όνομα «στρατιώτες του Odin» (πηγή). Στόχος της είναι η προστασία των Φιλανδών από τους μετανάστες.

Την ίδια στιγμή όμως διαπιστώνονται εμπρησμοί σε χώρους υποδοχής ξένων, όπως και στη Γερμανία, οι οποίοι δεν καταδικάζονται ούτε από τα ΜΜΕ, ούτε από την αστυνομία. Τα μέλη της φινλανδικής οργάνωσης πάντως αποδέχονται τη ναζιστική τους ιδεολογία, ενώ η αστυνομία της χώρας θεωρεί ευπρόσδεκτη τη βοήθεια εκ μέρους των «στρατιωτών του Odin» (ο θεός της οργής,  του πολέμου κλπ. στη σκανδιναβική και τευτονική θρησκεία/μυθολογία).

Στη Δανία τώρα, μία επίσης σιωπηλή χώρα, υιοθετήθηκαν συνοριακοί έλεγχοι. Παράλληλα, στηρίζεται από την πλειοψηφία της Βουλής η ψήφιση νόμου που θα επιτρέπει την κατάσχεση χρημάτων και αντικειμένων αξίας από αυτούς που ζητούν άσυλο, για ποσά που υπερβαίνουν τις 10.000 Κορώνες (περίπου 1.340 €).

Στη Γερμανία δημιουργούνται επίσης ακροδεξιές ομάδες προστασίας των πολιτών (πηγή), οι οποίες θεωρούνται εξαιρετικά επικίνδυνες. Δίπλα, στην Ολλανδία, ο αρχηγός του ακροδεξιού κόμματος (εικόνα) απαιτεί να δοθεί στις γυναίκες η δυνατότητα προστασίας τους.

Το καρτέλ της σιωπής

Συνεχίζοντας, ο Ολλανδός κατηγορεί ανοιχτά τους ισλαμιστές (πηγή), λέγοντας πως ο βιασμός είναι αναπόσπαστο μέρος της θρησκείας τους. Τονίζει δε τα παρακάτω:

Ο ισλαμικός κόσμος είναι εχθρικός στις γυναίκες. Το Κοράνι γράφει καθαρά ότι, μία γυναίκα αξίζει το μισό από ότι ένας άντρας, πως οι γυναίκες δεν είναι καθαρές, ότι οι άντρες επιτρέπεται να έχουν σκλάβες του έρωτα, καθώς επίσης πως οι άντρες έχουν το δικαίωμα να βιάζουν τις γυναίκες που κλέβουν“.

Τέλος, σε γερμανικό κείμενο γράφονται τα εξής: “Εισάγουμε ισλαμικό εξτρεμισμό, αραβικό αντισημιτισμό, φυλετικές, θρησκευτικές και εθνικιστικές συγκρούσεις άλλων χωρών, ένα άλλο κοινωνικό σύστημα, καθώς επίσης ένα διαφορετικό Δίκαιο. Οι γερμανικές υπηρεσίες δεν είναι και δεν θα είναι σε θέση να επιλύσουν τα εισαγόμενα προβλήματα ασφάλειας και τις εξ αυτών αντιδράσεις του γερμανικού πληθυσμού” (πηγή).

Συμπερασματικά λοιπόν, η μία χώρα μετά την άλλη σπάζουν τη σιωπή τους. Αποδέχονται πως πράγματι αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα μεταναστευτικά κύματα, πως δεν είναι σε θέση να τα λύσουν και πως κινδυνεύουν να επικρατήσει η ωμή βία στις κοινωνίες τους. Ακόμη χειρότερα, ο ίδιος ο κ. Σόιμπλε προειδοποίησε πως το κλείσιμο των συνόρων θα οδηγήσει στη διάλυση της Ευρωζώνης και της ΕΕ, σοκάροντας τους πάντες (πηγή).

Αντίθετα στην Ελλάδα, η οποία είναι η κεντρική πύλη εισόδου των μεταναστών, επικρατεί η απόλυτη σιγή. Κανένας δεν αναφέρει το πρόβλημα και κανένας δεν κάνει τίποτα για να το αντιμετωπίσει. Εάν δε τολμήσει κάποιος να μιλήσει ανοιχτά, χαρακτηρίζεται αυτόματα σαν ρατσιστής, ξενοφοβικός και εθνικιστής, οπότε είναι αναγκασμένος να κλείσει αμέσως το στόμα του.

Πολύ χειρότερα δηλαδή από τη Σουηδία που θεωρεί πως τέτοιου είδους αναφορές είναι ντροπιαστικές για το κορυφαίο κοινωνικό της σύστημα, για το οποίο είναι κάτι παραπάνω από υπερήφανη. Ως εκ τούτου, κάνει ότι μπορεί για να κρύψει τα προβλήματα της κάτω από το χαλί, ανεχόμενη τη βία και τις εγκληματικές συμπεριφορές ξένων.

Φοβάμαι λοιπόν πως θα βρεθούμε σύντομα αντιμέτωποι με προβλήματα που δεν μπορούμε καν να φανταστούμε σήμερα. Πως κάποια στιγμή θα ξυπνήσουμε έντρομοι, αντιλαμβανόμενοι πως η Ελλάδα έχει πάψει να κατοικείται από Έλληνες. Ακριβώς όπως συνέβη με τη χρεοκοπία μας, παρά το ότι υπήρχαν χιλιάδες προειδοποιήσεις.

.


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

Discover more from The Analyst

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading