Αγοράζω ελληνικά; – The Analyst
ΑΠΟΨΕΙΣ & ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αγοράζω ελληνικά;

ΕΙΚΟΝΑ - Ελλάδα, αγοράζω ελληνικά Αγοράζω ελληνικά;

Η υιοθέτηση της πολιτικής της υποτέλειας και των υποκλίσεων, εκ μέρους των κυβερνήσεων της χώρας μας, έχει οδηγήσει στην πλήρη καταστροφή του παραγωγικού μας ιστού – οπότε στην απαξίωση και εξαφάνιση των ελληνικών προϊόντων     

(To άρθρο αποτελείται από 2 Σελίδες)

.

“Είναι γεγονός πως εμείς οι σύγχρονοι Έλληνες συνηθίζουμε περισσότερο να φορτώνουμε «στους άλλους» ή στους ξένους τα δεινά που μας ταλαιπωρούν και ελάχιστα στον εαυτό μας ή στα δικά μας λάθη – ενώ προτιμάμε να διαμαρτυρόμαστε στον καναπέ απέναντι από την τηλεόραση, όχι όμως να κάνουμε συνειδητά μερικά πρακτικά και αποτελεσματικά πράγματα που θα βοηθούσαν εμάς, την οικογένεια και την εθνική μας οικονομία.

Ο λόγος φυσικά για την έλλειψη καταναλωτικής συνείδησης που διακρίνει τους περισσότερους Έλληνες, κάτι που οδήγησε μόνο μέσα στην περίοδο 2009-2014 στην (επί πλέον) υπερχρέωση της Ελλάδος, ούτε λίγο, ούτε πολύ, με το αστρονομικό ποσό των 150 δισεκατομμυρίων Ευρώ από την διαφορά των μαζικών εισαγωγών και των ανεπαρκών εξαγωγών της χώρας μας, όπως προκύπτει από τον πίνακα συνολικών εισαγωγών και εξαγωγών την εξαετία 2009 – 2014.

Δυστυχώς πολλοί Έλληνες, προκειμένου να δικαιολογήσουν την έλλειψη καταναλωτικής συνείδησης, η οποία στην σημερινή εποχή ισοδυναμεί με ομαδική οικονομική αυτοκτονία, αρκούνται στο ψυχολογικό άλλοθι πως (τάχα) στην χώρα μας δεν παράγουμε τίποτα και είμαστε αναγκασμένοι να καταναλώνουμε εισαγόμενα προϊόντα. Το «επιχείρημα» αυτό ακούγεται δυστυχώς από πάρα πολλούς Έλληνες, ενώ δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια ψεύτικη και ηθελημένη αυταπάτη, για να δικαιολογήσουμε την ξενομανία και την ασυγχώρητη έλλειψη καταναλωτικής συνείδησης που μας διακρίνει.

Ας σκεφτούμε επιτέλους σαν καταναλωτές πως για να βγούμε από την παγίδα, στην οποία βρισκόμαστε, πρέπει να στηριχτούμε στις δικές μας δυνάμεις. Πρέπει να αγοράζουμε με σχολαστικότητα μόνο προϊόντα που έχουν την ξεκάθαρη ένδειξη «Ελληνικό προϊόν», έτσι ώστε μόνοι μας να δημιουργήσουμε ζήτηση, απασχόληση, ασφαλιστικά και φορολογικά έσοδα για το κράτος, περιορισμό του χρέους με την μείωση των εισαγωγών κλπ.” (πηγή).

.

Άποψη

Ο συνεργάτης της ιστοσελίδας, ο οποίος ξεκίνησε την ευρηματική σειρά άρθρων με την ονομασία «Αγοράζουμε Ελληνικά!», προσπάθησε όσο καλύτερα μπορούσε να αναδείξει το πρόβλημα του ελλειμματικού εμπορικού ισοζυγίου της χώρας μας – το οποίο οφείλεται στο ότι, οι εισαγωγές μας ήταν σχεδόν ανέκαθεν μεγαλύτερες από τις εξαγωγές.

Ένα πρόβλημα που δεν είναι βέβαια μόνο ελληνικό, αφού διαπιστώνεται σε πολλές άλλες αδύναμες, γεωργικές συνήθως χώρες, όσον αφορά τη βιομηχανική τους παραγωγή – επειδή, για παράδειγμα, απαιτούνται οι εξαγωγές πολλών τόνων ντομάτας, για να καλυφθεί η εισαγωγή ενός και μόνο αυτοκινήτου.

Στο γράφημα που ακολουθεί φαίνεται το εμπορικό έλλειμμα της Ελλάδας (γαλάζιες στήλες, αριστερή κάθετος), καθώς επίσης της Πορτογαλίας (διακεκομμένη γραμμή, δεξιά κάθετος) – ενός κράτους που, αφού λεηλατήθηκε, μετατράπηκε σε μία περιοχή φθηνού εργατικού κόστους για τη βιομηχανία της Γερμανίας, έχοντας πάρει το όνομα «Χώρα της Lidl».

.

ΓΡΑΦΗΜΑ - Ελλάδα, Πορτογαλία, εμπορικό ισοζύγιο, σύγκριση

.

Προφανώς η ίδια «τύχη» περιμένει και την πατρίδα μας, εάν δεν αντιδράσουμε άμεσα, έτσι ώστε να αποφύγουμε τη μεγάλη σφαγή που προβλέπεται πως θα συμβεί το 2016 (ανάλυση) – κάτι για το οποίο αμφιβάλλουμε, αφού επικρατεί μία εκκωφαντική σιωπή των αμνών, ακόμη πιο έντονη από το παρελθόν.

.

Τα ελληνικά προϊόντα

Ειδικά όσον αφορά τα ελληνικά προϊόντα, διαπιστώνεται καθημερινά πως η εγχώρια παραγωγή κυριολεκτικά «στραγγαλίζεται» από το κράτος, όπως συμβαίνει γενικότερα με την επιχειρηματικότητα – από μία κυβέρνηση που επικεντρώνει την προσοχή και τη φροντίδα της στο δημόσιο τομέα, ο οποίος ουσιαστικά ευθύνεται για τη χρεοκοπία μας, τιμωρώντας όλο και αυστηρότερα τον ιδιωτικό.

Για παράδειγμα, αυξάνει συνεχώς τους φόρους, επιβαρύνοντας ανάλογα τα προϊόντα που παράγει η χώρα μας – τα οποία γίνονται συνεχώς ακριβότερα. Το κόστος τους δεν κλιμακώνεται βέβαια μόνο από τους φόρους. Αυξάνεται επίσης από το κατά πολύ υψηλότερο επιτόκιο δανεισμού των ελληνικών επιχειρήσεων, συγκριτικά με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές (εάν βέβαια υποθέσουμε πως καταφέρνουν να χρηματοδοτηθούν από τις χρεοκοπημένες ελληνικές τράπεζες), από την αδυναμία επενδύσεων σε νέες μεθόδους παραγωγής που συνήθως βελτιώνουν την ανταγωνιστικότητα, από τη συνεχώς μειούμενη κατανάλωση, από τη γραφειοκρατία, από τη διαφθορά του δημοσίου, από τα εμπόδια που τοποθετούνται στο άνοιγμα, ιδίως στο κλείσιμο των επιχειρήσεων κοκ.

Συνεχίστε στη 2η σελίδα (…)

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

Discover more from The Analyst

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading