Οι γαλλικές θεωρίες συνωμοσίας – Σελίδα 2 – The Analyst
ΑΠΟΨΕΙΣ & ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι γαλλικές θεωρίες συνωμοσίας

Η τηλεφωνική συζήτηση με το δράστη που συνέλαβε ομήρους στο σούπερ μάρκετ    

Κατά τη διάρκεια της σύλληψης ομήρων στο εβραϊκό σούπερ μάρκετ του Παρισιού, ο δράστης που δολοφόνησε αρκετούς από αυτούς, τηλεφώνησε σαν να μην συνέβαινε τίποτα σε έναν τηλεοπτικό σταθμό – ισχυριζόμενος πως ανήκει στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS και αναλύοντας τα κίνητρα του.

Δύο ώρες αργότερα σκοτώθηκε από τους αστυνομικούς που εισέβαλλαν, χωρίς να προσπαθήσουν καν να τον αιχμαλωτίσουν. Η συζήτηση με το σταθμό ήταν η εξής, σε ελεύθερη μετάφραση (πηγή).

.

  • Σταθμός: Γιατί είσαστε εκεί;

Δράστης: Βρίσκομαι εδώ επειδή η Γαλλία επιτέθηκε εναντίον του Χαλιφάτου (IS, η τζιχαντιστική ομάδα του ισλαμικού κράτους).

  • Σταθμός: Έχετε πάρει εντολές, διαταγές;

Δράστης: Ναι.

  • Σταθμός: Είσαστε σε επικοινωνία με τους δύο αδελφούς σας; (με τους δράστες της επίθεσης εναντίον του σατιρικού περιοδικού, οι οποίοι σκότωσαν δώδεκα ανθρώπους με εξαιρετικά επαγγελματικό τρόπο, ρωτώντας για την ακριβή διεύθυνση έναν περαστικό – ενώ εξαφανίστηκαν εύκολα, αλλά βρέθηκε αργότερα ποιοί ήταν, επειδή ο ένας από αυτούς έχασε την ταυτότητα του που βρέθηκε από τη γαλλική αστυνομία!)

Δράστης: Ναι. Συνεννοηθήκαμε μεταξύ μας για το ξεκίνημα αυτών των «αποστολών». Αυτοί ανέλαβαν το περιοδικό, εγώ τους αστυνομικούς.

  • Σταθμός: Είσαστε ακόμη σε επικοινωνία; Τηλεφωνηθήκατε το τελευταίο χρονικό διάστημα;

Δράστης: Όχι.

  • Σταθμός: Είναι η σύζυγος σας μαζί σας; (η νεαρή φίλη του, η οποία καταζητείται για τη δολοφονία μίας αστυνομικού την Πέμπτη στο Παρίσι).

Δράστης: Όχι, είμαι μόνος μου. Η σύζυγος μου δεν είναι εδώ.

  • Σταθμός: Πόσοι άνθρωποι είναι στο κατάστημα;

Δράστης: Υπάρχουν τέσσερις νεκροί και 16 άτομα με ένα παιδί. Δεκαεπτά άτομα με το παιδί (μιλάει με άλλον). Μου λέει πως υπάρχουν οκτώ γυναίκες εδώ.

  • Σταθμός: Τι ζητάτε, τι θέλετε;

Δράστης: Θέλω να φύγει ο στρατός από το ισλαμικό κράτος, από όλες τις περιοχές που πολεμάει το Ισλάμ. Είμαι πρόθυμος να διαπραγματευθώ. Πείτε τους να μου τηλεφωνήσουν.

  • Σταθμός: Σε ποια ομάδα ανήκετε;

Δράστης: Στο ισλαμικό κράτος.

  • Σταθμός: Είσαστε εκεί; Είχατε ταξιδέψει;

Δράστης: Το είχα αποφύγει, επειδή θα έθετε σε κίνδυνο, θα μπορούσε να βλάψει το εγχείρημα μου, εάν το είχα κάνει.

  • Σταθμός: Επιλέξατε το συγκεκριμένο κατάστημα για κάποιον ορισμένο λόγο;

Δράστης: Ναι, για τους Εβραίους. Λόγω της καταπίεσης κυρίως του ισλαμικού κράτους, αλλά και όλων των άλλων. Είναι για όλες τις περιοχές που καταπιέζονται οι μουσουλμάνοι. Η Παλαιστίνη ανήκει σε αυτές.

  • Σταθμός: Εκτός από τους δύο αδελφούς σας, έχουν σχέση μαζί σας άλλα πρόσωπα;

Δράστης: Σε αυτήν την ερώτηση δεν θα απαντήσω. Αρκετά με τις ερωτήσεις. Δώστε το τηλέφωνο μου στην αστυνομία.

.

Προφανώς είναι αρκετά ενδιαφέρουσα η συζήτηση του τηλεοπτικού σταθμού με το δράστη, ο οποίος επίσης δεν συνελήφθη ζωντανός. Τα συμπεράσματα πάντως είναι αυτονόητα, ενώ οι ομοιότητες με το «τρομοκρατικό χτύπημα» στη Βοστώνη, η δίκη των φερομένων δραστών του οποίου μόλις ξεκίνησε, είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακές.

.

Η δεύτερη σύλληψη ομήρων

Οι δράστες της δολοφονίας στο σατιρικό περιοδικό, οι οποίοι ήταν απόλυτα επαγγελματίες, ενώ κατάφεραν να εξαφανισθούν χωρίς κανένα πρόβλημα, «φέρεται» πως ήταν οι ίδιοι με αυτούς που την επόμενη ημέρα συνέλαβαν ομήρους σε ένα τυπογραφείο – σε μία κοινότητα της βόρειας Γαλλίας.

Παρά το ότι η γαλλική αστυνομία διαπραγματεύθηκε μαζί τους, τελικά σκοτώθηκαν από τους αστυνομικούς (πηγή) – χωρίς να διακινδυνεύσει κανένας όμηρος. Ουσιαστικά λοιπόν η είδηση μας λέει πως οι δύο επαγγελματίες που θύμιζαν εκπαιδευμένους μυστικούς αστυνομικούς, επέλεξαν μία ημέρα μετά την ψυχρή δολοφονία δώδεκα ανθρώπων να συλλάβουν ομήρους, να μη δολοφονήσουν κανέναν και να σκοτωθούν χωρίς ουσιαστικό λόγο.

Εδώ δυσκολεύεται πραγματικά κανείς να κρίνει ποιά είναι η αλήθεια, καθώς επίσης ποιά η θεωρία συνωμοσίας

.

Επίλογος

Ολοκληρώνω με μέρος του προλόγου του προηγουμένου άρθρου μου, σύμφωνα με τον οποίο   ”Οι τηλεοπτικές εικόνες από τη σφαγή του Παρισιού ήταν βάναυσες και τρομακτικές – δεν είχαν σκοπό όμως να δώσουν στο κοινό που τις παρακολούθησε μία αντικειμενική ερμηνεία του θέματος. Ο στόχος τους είναι να «επιβάλλουν» στους θεατές μία λανθάνουσα υστερία, η οποία αποτελεί τη γνωστή «μηχανική» της 11ης Σεπτέμβρη.

Τώρα έχει τη δυνατότητα η κυβέρνηση της Γαλλίας να αποσπάσει την προσοχή των Πολιτών από τα εσωτερικά προβλήματα της χώρας – επειδή δημιουργείται ένας εχθρός που ουσιαστικά τα υποκαθιστά, τα αντικαθιστά.

Επί πλέον, της δίνεται προσωρινά η δυνατότητα να ψηφίσει ειδικούς νόμους και να λάβει ειδικά μέτρα, τα οποία δεν θα αφορούν μόνο αυτούς που ζητούν άσυλο ή τους αλλοδαπούς που διαμένουν στη Γαλλία – αλλά την πλειοψηφία των Γάλλων, οι οποίοι δεν ανήκουν ούτε στη μία, ούτε στην άλλη πληθυσμιακή ομάδα.

Δεν είναι λίγοι δε αυτοί που θυμούνται τη φράση του W. Churchill, σύμφωνα με την οποία «Η δημοκρατία έχει τότε μόνο αποκατασταθεί, όταν η κυβέρνηση βρίσκεται ξανά στα χέρια των πλουσίων».” (απόσπασμα, J.B.).


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

Discover more from The Analyst

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading