Θεσμικές διεκδικήσεις – The Analyst
ΑΠΟΨΕΙΣ & ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Θεσμικές διεκδικήσεις

Η-πραγματική-δύναμη-της-δικαστικής-εξουσίας

Η Δικαστική Εξουσία είναι αυτή που θα μπορούσε να αλλάξει εκείνους τους νόμους που δημιούργησαν σκόπιμα οι πολιτικοί, για να εξυπηρετούν τους ίδιους – ενώ η εθνικοποίηση της Τράπεζας της Ελλάδας, θα βοηθούσε στη σωστή λειτουργία του κράτους

 .

Οι εκλογές δεν είναι προφανώς η λύση που αναζητείται απεγνωσμένα από τους Έλληνες – αφού, ανεξάρτητα από το πολιτικό κόμμα που θα νομιμοποιούταν με την ψήφο των Πολιτών, αναλαμβάνοντας ξανά εν λευκώ τη διακυβέρνηση της χώρας, η εμπειρία έχει τεκμηριώσει πως τίποτα ουσιαστικό δεν αλλάζει. Τουλάχιστον όχι όσο το άθλιο θεατρικό έργο παραμένει το ίδιο, ενώ διαφοροποιούνται μόνο οι ηθοποιοί.

Η σπηλιά μένει στη θέση της, οι κατάδικοι παραμένουν αλυσοδεμένοι με τρόπο που να βλέπουν μόνο τον απέναντι τοίχο, ενώ η αναμμένη φωτιά καίει πίσω από την πλάτη τους – με αποτέλεσμα οτιδήποτε εκδηλώνεται εκεί που δεν μπορούν να δουν, να αναπαρίσταται σαν σκιά, δημιουργώντας τους την απατηλή εντύπωση πως οι ψεύτικές σκιές είναι η μοναδική αλήθεια.

Όσον αφορά δε τους συνήθως εξαγορασμένους χειραγωγείς που τους ενημερώνουν, έχουν έναν και μοναδικό σκοπό: να διευκολύνουν τον εκάστοτε που διεκδικεί την εξουσία, «αριστερό ή δεξιό», να «υφαρπάξει» την ψήφο τους, πνίγοντας τις υγιείς  αντιδράσεις τους με κενές υποσχέσεις, καθώς επίσης με απατηλές ελπίδες – έναντι αδρής αμοιβής φυσικά.

Λύσεις όμως υπάρχουν, όπως σε κάθε πρόβλημα στον κόσμο, ενώ οι Πολίτες πρέπει να γνωρίζουν πως δεν έχουν πια πολλά περιθώρια – πως εάν δεν κάνουν χρήση όλων των μέσων που διαθέτουν, με κυριότερο το πανίσχυρο μέγεθος τους, δεν θα κερδίσουν τη μάχη της επιβίωσης, στην οποία έχουν άδικα καταδικαστεί. Εάν περιμένουν δε ξανά να σωθούν από τις επόμενες εκλογές, θα είναι άξιοι της μοίρας τους – αφού αυτή τη φορά ίσως κινδυνεύουν ακόμη και από μία ριζική φυλετική εκκαθάριση.

Μία από τις λύσεις τους είναι οι δύο Θεσμοί, τις δυνατότητες των οποίων δεν έχουν δυστυχώς μέχρι στιγμής συνειδητοποιήσει: η Δικαστική Εξουσία, με «κορωνίδα» της το Συμβούλιο της Επικρατείας, καθώς επίσης η Τράπεζα της Ελλάδος – η οποία οφείλει να εθνικοποιηθεί άμεσα, να πάψει δηλαδή να είναι ιδιωτική, έτσι ώστε να ελέγχει προς όφελος των Ελλήνων το κυκλοφοριακό σύστημα της χώρας, το χρηματοπιστωτικό τομέα, καθώς επίσης τα δημόσια οικονομικά.

Σε σχέση με τη Δικαστική Εξουσία, με μία απλή απόφαση των δικαστικών, ο «νόμος της διαφθοράς», αυτός δηλαδή περί της «μη ευθύνης των υπουργών», μπορεί να «καθαιρεθεί» ως αντισυνταγματικός – παράλληλα με την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας, για θέματα που δεν αφορούν την πολιτική λειτουργία των εκπροσώπων των Ελλήνων στο Κοινοβούλιο.

Περαιτέρω, με μία αυτονόητη απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας, θα μπορούσαν και θα έπρεπε όλοι οι διεφθαρμένοι πολιτικοί να τιμωρηθούν, όπως τους αρμόζει – να ασκηθούν διώξεις σε όλους όσους έχουν ευθύνη για τη χρεοκοπία της χώρας, για την έλευση του ΔΝΤ, καθώς επίσης για το εγκληματικό PSI, με το οποίο παρέδωσαν αμαχητί την εθνική κυριαρχία της πατρίδας μας, υποθηκεύοντας όλα της τα περιουσιακά στοιχεία.

Για να συμβούν βέβαια όλα αυτά, θα έπρεπε οι Έλληνες Πολίτες να μάθουν τα δικαιώματα τους, να συνειδητοποιήσουν τις δυνατότητες τους, να πάψουν να παγιδεύονται και να «πιέσουν» αυτούς που πρέπει – έτσι ώστε να έχουν αποτέλεσμα οι επιδιώξεις τους.

Πρέπει να καταλάβουν πως όταν «πιέζουν» πολιτικούς, για να τιμωρήσουν πολιτικούς, συμπεριφέρονται ανόητα – αφού μόνο οι δικαστικοί μπορούν να τιμωρήσουν τους πολιτικούς. Επομένως, αυτούς θα έπρεπε να «πιέσουν» οι Έλληνες – έτσι ώστε να αλλάξουν οι επαίσχυντοι νόμοι που δημιούργησαν σκόπιμα οι πολιτικοί, για να προστατεύονται από τη Δικαιοσύνη.

Στα πλαίσια αυτά, εάν όλοι οι Έλληνες, οι Αθηναίοι έστω, συγκεντρώνονταν καθημερινά μπροστά από τον Άρειο Πάγο, έτσι ώστε να αναγκάσουν τη Δικαιοσύνη να κάνει το καθήκον της, να «τιμήσει» το λειτούργημα της, η κατάσταση της χώρας θα μπορούσε πραγματικά να αλλάξει – οι αλυσοδεμένοι θα απελευθερώνονταν, η αλήθεια θα έλαμπε, εξαφανίζοντας τις σκιές και η σπηλιά θα γκρεμιζόταν.

Σε σχέση με την Τράπεζα της Ελλάδας, όσο παραμένει στα χέρια των τοκογλύφων, οι οποίοι με τη βοήθεια της ελέγχουν ολόκληρο το τραπεζικό σύστημα της χώρας, καθώς επίσης το υπουργείο οικονομικών, η Ελλάδα δεν πρόκειται ποτέ να απελευθερωθεί.

Όπως έχουμε αναφέρει δε στο κείμενο που αφορούσε την εμπειρία της Νοτίου Αφρικής, όταν μία ισχυρή δύναμη θέλει να λεηλατήσει την ιδιωτική και δημόσια περιουσία μίας χώρας, της αρκεί να τοποθετήσει τους ανθρώπους της σε τρία σημεία: στην κεντρική τράπεζα, στο υπουργείο οικονομικών, καθώς επίσης στο δημόσιο ταμείο αποκρατικοποιήσεων.

Η Τράπεζα της Ελλάδας λοιπόν πρέπει να εθνικοποιηθεί και να γίνει μία ανεξάρτητη, τέταρτη Οικονομική Εξουσία, η οποία να λειτουργεί όπως η Δικαστική Εξουσία – στελεχωμένη αντίστοιχα, καθώς επίσης μακριά από την επιρροή του εκάστοτε πολιτικού κόμματος.

Συνεχίζοντας, η συνταγματική υιοθέτηση της άμεσης δημοκρατίας, όπου οι Πολίτες ψηφίζουν οι ίδιοι τους βασικούς νόμους, χωρίς να εξαρτώνται από τυχόν διεφθαρμένους βουλευτές, ενώ ελέγχουν ενεργητικά την εξουσία, εθνική και τοπική (περιφέρειες, δήμοι), είναι μια ακόμη λύση.

Επειδή είναι όμως μακροπρόθεσμη, θα ήταν αρκετή στην αρχή η σωστή λειτουργία των δύο παραπάνω Θεσμών – ενώ  είμαστε σίγουροι πως η Δικαιοσύνη δεν χρειάζεται πίεση για να κάνει το καθήκον της, αλλά απλά και μόνο να νοιώσει πως οι Πολίτες είναι μαζί της.

Ολοκληρώνοντας, η ειρηνική συγκέντρωση όσο το δυνατόν περισσοτέρων Ελλήνων σε καθημερινή βάση στο σωστό σημείο, θα έδειχνε στη Δικαιοσύνη πως οι Έλληνες είναι με το μέρος της – πως την εμπιστεύονται απόλυτα, καθώς επίσης πως θα την ενισχύσουν στο έργο της, αφού μόνο αυτή μπορεί να προστατεύσει τα συνταγματικά τους δικαιώματα, καθαρίζοντας τη χώρα από εκείνα τα σκουπίδια, τα οποία την εμποδίζουν να μεγαλουργήσει.

.

Σημείωση: Μπορεί να είναι βέβαια λανθασμένοι οι συλλογισμοί, οι συνειρμοί και τα συμπεράσματα μας. Γνωρίζοντας όμως πως απευθυνόμαστε σε Πολίτες που ασφαλώς ωρίμασαν από τις τεράστιες δοκιμασίες, στις οποίες υποβλήθηκαν τα τελευταία χρόνια, είμαστε πεπεισμένοι πως θα διορθώσουν τις όποιες εσφαλμένες σκέψεις μας – οπότε δεν διστάζουμε να τις αναφέρουμε.

.

Βασίλης Βιλιάρδος, για το Analyst.gr

Επισκεφθείτε το Blog του συγγραφέα. Πατήστε εδώ.

Βρείτε μας στο Facebook & Twitter:

.


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

Discover more from The Analyst

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading